top of page

Body Language Swing Students

Public·52 members
Nolan Morgan
Nolan Morgan

Preotul Cu Voce De AurÎntotdeauna îmi vorbea cu "dragul meu..."L' am admirat jucând pe scenă încă din anii studenției, iar în casa natală de fiecare dată când ajungeam m'a impresionat că citea cărți de teologie patristica. Astăzi la prima oră au bătut clopotele în satul natal. Iar preotul satului (tot Bica) mi'a dat această veste tristă. Eu și Mihai Bica ne'am născut și am copilărit în același sat. Tatăl său și bunicul meu erau prieteni buni.Tatăl său a fost frizerul meu întreaga copilărie si frizerul întregului sat. Mergeam la el acasă sau el venea duminică dimineața. Tot el a venit săptămânal timp de 6 luni pentru a-l bărbieri pe bunicul după accidentul vascular când era imobilizat la pat. Niciodată nu a acceptat vreun ban. Prieteniile sunt fără preț. Într-una din zile, când am ieșit să-l conduc mi'a șoptit în poartă " bunicul tău nu o să mai trăiască mult. Câteva zile..De unde știți, nea Tudor? I'am văzut azi. Eu am văzut mulți oameni, am bărbierit și tuns mulți înainte de sfârșit.." A avut dreptate. Câteva zile...
Preotul Cu Voce De AurPentru prima dată după 3.000 de ani, vocea unui preot din Egiptul Antic (sau, mai bine zis, un sunet pe care l-ar fi putut rosti) s-a auzit din nou, mulțumită reconstrucției detaliate a aparatului vocal făcute pe baza rămășițelor mumificate.


Modelele au fost reproduse cu o imprimantă 3D. Apoi, aparatul vocal reconstruit artificial a fost combinat cu un laringe artificial, pentru a recrea un singur sunet, care ar fi putut fi produs de vocea lui Nesyamun.


Conform Bibliei, el este înzestrat cu puterea harică de a săvârși toate sfintele slujbe, cu excepția celor pe care nu le poate sâvârși decât episcopul. Un preot nu poate săvârși: Sfânta Taină a Preoției, sfințirea Sfântului și Marelui Mir, sfințirea Antimiselor. Preotul este părintele duhovnicesc al credincioșilor săi: îi botează, îi miruiește, le dezleagă păcatele, îi împărtășește, îi cunună, le este alături la necaz, prin slujba Maslului. Prin tot ceea ce face, preotul are datoria să îi conducă pe credincioși pe calea mântuirii, așa cum este descrisă de Creștinism.


Un bărbat intră în rândul preoților prin Sfânta Taină a hirotoniei, care este realizată doar de un episcop. Însă este necesar și acordul credincioșilor, astfel că la momentul potrivit, membrii parohiei spun în cor cu voce tare Axios sau "Vrednic este !". Înainte de a fi hirotonit în taina preoției, candidatul trebuie să fie hirotonit întâi în treapta diaconiei.


Sara Nukina a sensibilizat toată România cu vocea ei și cu bunătatea de care dădea dovadă. În perioada sărbătorilor, cânta cântece bisericești și se ducea să colinde prin spitale și azile de bătrâni, să le aducă alinare copiilor bolnavi și bătrânilor internați.


Un grup de cercetători din Marea Britanie susține că a reușit să recreeze vocea unei mumii egiptene, vechi de 3000 de ani. Specialiștii s-au folosit în munca lor de scannere medicale, de tehnica de imprimare 3D și de un laringe electronic.


Studiul făcut de britanici a fost publicat joi în jurnalul Scientific Reports. Ei spun că mumia aparține unui preot care a trăit acum 3 milenii în Egiptul Antic, Nesyamun, căruia au reușit să îi reconstituie vocea.


Cetăţeanul de onoare al comunei Rebrisoara, preotul Cristian Pomohaci, a interpretat colinde care au mers direct la sufletele oamenilor. În final, copleşit de emoţia de a susţine un spectacol în satul natal, preotul a îngenuncheat şi şi-a săruutat mama. Momentul i-a sensibilizat pe oameni care l-au răsplătit cu multe aplauze.


Ironic sau nu, publicația noastră a documentat timp de un an unul dintre cele mai mediatizate divorțuri din istoria Bisericii Ortodoxe Române. De ce? Pentru că încă din fașă se știa că Mitropolia Clujul îl va proteja pe preotul care a avut relații extraconjugale, iar pe preoteasă vor încerca să o manipuleze în așa fel încât lucrurile să se finalizeze din punct de vedere juridic la limita favorabilă a părintelui care a comis adulterul. Și am avut dreptate.


O sceneta de manipulare pe care Ciprian Marțiș, preotul curvar și faimos, a pus-o în practică a avut legătură cu familia preotesei, în fața cărora s-a apucat de plâns și a recunoscut că a înșelat-o cu alte femei și dădea vina pe DIAVOL, scuzându-se că e bolnav. Contextul? Preotul vorbea pe la spatele soției sale, pe care a înșelat-o, cu rudele ei, exprimându-și îngrijorarea că ea e nebună și ca el vrea să o aducă pe calea cea bună.


La fel ca în cazul preotului Ovidiu Marțiș, Mitropolia a avut oportunitatea să-i ceară tovarășului său, pedofilul Cristian Pomohaci, ieșirea din preoție, dar a evitat ani de zile să facă asta. Jurnalistul Liviu Alexa, care a documentat la aceea vreme șocantul caz, spune in premiera ceva foarte interesant:


Potrivit procedurii, în cazul divorțului în care NU se proba ADULTERUL, preotul Marțiș nu se poate recăsători, fără a-și pierde funcția (Clericul divorţat sau văduv care se recăsătoreşte se sancţionează cu destituirea din slujirea clericală sau caterisirea). În general, în cazul unui divorț cerut pentru alte motive decât cel de adulter, preotul are la dispoziție un an de zile pentru refacerea căsniciei:


Nu prea își au rostul acum aceste dezvăluiri despre părintele Ovidiu.Este oricum un om deosebit și o personalitate care te marchează odată ce l ai cunoscut .Maslurile la această biserică sunt cele mai frumoase, vocea sa de înger te ridică in altă lume.Este un om minunat chiar dacă acum este victima acestei scenarite pusă la punct de fosta soţie.Nu exista om fără de păcat. Dumnezeu a spus să iertam de 70 ori câte 7.Mare păcat pt această voce de aur.Munca lui de ctitorie la această biserică este incontestabilă. Este trup și suflet pt biserică. Dumnezeu să i dea putere să și ducă crucea dată și să fie in continuare alături de credincioși la biserică și în afara ei .Dumnezeu să l binecuvânteze pe părintele Ovidiu!


Elena Hasna, fetița cu voce de aur, are mulți fani printre copiii din aceeași generație, dar și printre adulți. Înzestrată cu calități vocale deosebite, Elena Hasna a sensibilizat publicul venit în promenada orașului Codlea special pentru a o asculta. Micuța vedetă de la Next Star, cea care a adunat peste 6 milioane de vizualizări pe youtube, a fost încântată să constate că are atâția fani la Codlea.


Dumitru Ionescu s-a căsătorit, în anul 1875, cu Elena-Zamfira, fiica preotului Simeon Budeanu din Brăila. Au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi, însă marea lor durere era faptul că nu aveau copii. Aşa stând lucrurile, soţii Ionescu au adoptat-o pe Ana, nepoată de văr (căsătorită, mai târziu, cu inginerul George Pantazi), care avea vârsta de 2 ani.


Daca aveti pe cineva pentru care doriti sa va rugati faceti-o, spuneti si altora sau preotului, chiar daca e de alta credinta. Trebuie sa fim deschisi in dragostea noastra catre toti. Pomelnicele insa se dau in primul rand pentru Sfanta Liturghie, iar cei pomeniti ajung prin miridele (firimiturile) scoase de preot la proscomidie, in Sfantul Potir, in Sangele lui Hristos. Langa Impartasanie se afla deci si cei pomeniti, in mod tainic. Biserica nu are comuniune cu cei care sunt din afara ei, iar Impartasania noastra este pentru noi care facem parte din Biserica. Nu ne impartasim de la catolici, nici ei de la noi. Este invatatura noastra. In liturghie noi ne rugam si pentru cei care sunt dusmani ai Bisericii, pentru cei care nu sunt crestini (cei chemati), pentru conducatorii tarii, care nu sunt toti nici crestini , pentru tot poporul roman, care nu e tot crestin si nici neaparat ortodox s.a.m.d., dar tainele Bisericii sunt pentru credinciosii ei, desi in mod exceptional unele se pot da in caz de forta majora ori pericol de moarte si altor crestini. Nu e un pacat, ci o greseala sa pui pe cineva care nu e ortodox pe pomelnic, poate sa iti fie chiar fiu, chiar mama sau sot in unele cazuri, dar gandul spre el este unul diferit, neimplinit caci nu sta in comuniune cu tine ca membru al Bisericii. Ar trebui sa se scrie acolo ce confesiune are, ca sa stie si preotul (sau dvs) care pomeneste sa se roage pentru el la anumite slujbe sau la anumite momente ale slujbelor cu precadere cele precum: Acatistele, Laudele, chiar la Maslu. Ne rugam pentru ei ca unii care nu se pot impartasi de roadele unora din slujbele noastre, dar Dumnezeu poate lucra prin altele sau cum voieste El. Nu putem sa ii excludem din rugaciunile noastre personale, dar din cele care sunt tainice si daruite celor din interiorul Bisericii nu ii putem potrivi deplin, ci doar in parte. Nu ii excludem, ci ii includem diferit fata de cei dreptmaritori, dar mereu in duhul dragostei. In concluzie, doar la pomenirea la liturghie ar fi o exceptie.


Fiecare regiune geografică a țării are diferite tradiții și obiceiuri legate de organizarea parastaselor pentru cei adormiți. Vă sfătuim să contactați preotul paroh de la parohia de care aparțineți, pentru îndrumare.


Pentru mama dvs. puteti face parastas la o data apropiata de cea a trecerii ei la Domnul, dar inainte de implinirea termenului de 4 ani. Slujba parastasului va fi facuta de catre preotul paroh, cu care trebuie sa luati legatura in timp util pentru a stabili de comun acord data cea mai potrivita. Tot parintele paroh va poate invata ce trebuie sa pregatiti pentru slujba parastasului, dupa cum este si obiceiul locului.


Numai arhiereii şi preoţii cu hirotonie legală, adică sfinţiţi şi aşezaţi după rânduiala canonică a Bisericii. Cei caterisiţi sau îndepărtaţi din slujbă şi cei vinovaţi de păcate grele nu mai pot liturghisi[1]. Diaconul nu poate sluji singur, ci totdeauna numai cu preotul.


în afară de preotul săvârşitor al Sfintei Jertfe, pentru săvârşirea Sfintei Liturghii mai trebuie neapărat cel puţin un cântăreţ care să dea răspunsurile la strană şi să ajute pe preot în anumite momente ale slujbei. Acesta conduce în cântările Sfintei Liturghii pe credincioşii care iau parte la slujbă. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

 • Cory Exists
 • Ojasvi Jain
  Ojasvi Jain
 • Anjali Kukade
  Anjali Kukade
 • Adhvika Gour
  Adhvika Gour
 • Kashish Raj
  Kashish Raj
bottom of page